Cloudcomputing: overroepen of onvermijdelijk?

Cloudcomputing: overroepen of onvermijdelijk?

Cloud computing, of het raadplegen van documenten, software en applicaties op het internet in plaats van lokaal op je pc, is voor veel mensen dagelijkse kost. Check je je Facebook-status? Dan zit je in de cloud. Voer je online een overschrijving uit? Opnieuw maak je gebruik van cloud computing. En dan hebben we het nog niet gehad over de vele onlineapplicaties die jouw werk als ondernemer verlichten en de communicatie met klanten en medewerkers stroomlijnen. Maar zijn er ook nadelen verbonden aan werken in de cloud? We nemen het fenomeen onder de loep!

Werken in de cloud: de pluspunten

Cloud computing brengt tal van voordelen met zich mee. Zo kunnen jij en je medewerkers overal aan de slag – al wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Bovendien wordt samenwerken makkelijker: jullie passen probleemloos eenzelfde document aan en zien elkaars updates in real-time. Gedaan met de wildgroei aan versies en titels die ontstaat wanneer je files over en weer mailt. Tot slot zijn cloud-gebaseerde diensten flexibel: je stelt de capaciteit simpelweg af op je noden van dat moment.

Meer dan ‘een roze wolk’ …

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan cloud computing. Aangezien cloud-gebaseerde systemen gebruikmaken van het internet, komen er niet alleen mogelijke cybersecurity issues op je pad, maar word je ook afhankelijk van de kwaliteit en snelheid van je verbinding. Downtimeis daarom een reëel risico. Bovendien kan het kostenplaatje tegenvallen, zeker als je niet op tijd evalueert hoeveel capaciteit je nodig hebt.

Vergeet je back-ups niet!

Als onderneming doe je er goed aan om dagelijks een back-up te maken van al je data en applicaties, zélfs als je in de cloud werkt. Geen idee of je jouw gegevens eigenlijk wel goed bewaart? Wacht niet tot het misgaat, maar neem vrijblijvend contact op met onze experten voor een oplossing op maat. Overweeg je om (deels) in de cloud te gaan werken? Ook die analyse maken we graag samen met jou.

By |2022-02-22T15:17:30+00:00mei 7th, 2018||Reacties uit op Cloudcomputing: overroepen of onvermijdelijk?